FrezenPolijstenProfilerenLassenWarm vormenDraaienBuigenLijmenKanten3D printenLasersnijdenStansen HomeContact
Profileren van kunststoffen Profileren van kunststoffen

Profileren van kunststoffen

Vink Techniek maakt maatwerk profielen uit vrijwel alle kunststofsoorten. Daarbij moet een accent worden gezet op het woord maatwerk. Want het overgrote deel van de profielen productie van Vink Techniek is complex in vorm en maatvoering ten opzichte van standaard profielen. Dat betekent machinaal bewerken met een hoog kennis niveau om de kwaliteit van de profiel maatvoeringen te handhaven.

‘SCHIJVENDRAAIBANK’

Vink Techniek heeft in eigen huis een speciale ‘schijvendraaibank’ ontwikkeld voor het profileren van grote en kleine schijven. Deze machine draait kunststof schijven van 60 mm tot een diameter van 1150 mm met een maximale schijfdikte van 50 mm.

GELEIDINGSPROFIELEN

Vink techniek heeft een uitgebreid NC profileermachinepark met een dito productie capaciteit. Maatwerk geleidingsprofielen voor industriële toepassingen, zoals onder andere kettingprofielen uit hoog moleculair polyethyleen (HMPE) of polyamide (PA) vormen een belangrijke deel van de dagelijkse productie. Maar uiteraard ook speciale profielen voor de transportsector, de machinebouw en de levensmiddelenindustrie.

SERIEWERK ONDER DE EXTRUSIE ‘BREAK EVEN’ GRENS

Het overgrote deel van de markt voor kunststof profielen wordt bepaald door standaardisering. Standaard profielen met hoge aanloopkosten worden door gespecialiseerde extrusie bedrijven vervaardigd. Vink Techniek gebruikt uiteraard geen kostbare extrusiemallen en is daardoor en door zijn enorme capaciteit economisch interessant voor productieaantallen direct onder de ‘extrusie break even grens’ voor kunststof profielen.

PROFILEREN VAN HARDPAPIER EN HARDWEEFSEL

Het profileren van thermohardende kunststoffen is in een aantal aspecten anders dan bij thermoplastische kunststoffen. Vink Techniek is voor het bewerken van thermohardende kunststoffen toegerust. Met name het verspanend bewerken van fenolformaldehyde (PF), beter bekend onder de uitvoeringen hardpapier (HAPA) en hardweefsel (HAWE), behoren al sinds jaar en dag tot het verspanend bewerkingsaanbod van Vink Techniek.