FrezenPolijstenProfilerenLassenWarm vormenDraaienBuigenLijmenKanten3D printenLasersnijdenStansen HomeContact
Polijsten van kunststoffen (PMMA en PC)

Polijsten van kunststoffen (PMMA en PC)

VLAMPOLIJSTEN

Vink Techniek hanteert drie methodes voor het polijsten van met name glashelder acrylaat (PMMA). Bij het vlampolijsten worden de mechanisch bewerkte acrylaat randoppervlakken met een vlam plastisch gemaakt, waarna ze door uitharding glad en glashelder worden. Deze ambachtelijke werkwijze wordt hoofdzakelijk toegepast wanneer de contouren van gebogen glasheldere producten moeten worden gepolijst.

MECHANISCH POLIJSTEN (PMMA en PC)

Beide andere polijst methodes zijn mechanisch. Op een polijstbank met een roterende diamant polijstschijf worden rechte en ruwe acrylaat (PMMA) en polycarbonaat (PC) oppervlakken, vaak zaag- en freesranden, glad, glanzend en glashelder gepolijst. Polycarbonaat (PC) kan overigens alleen op een diamant polijstmachine worden gepolijst.

AMBACHTELIJK POLIJSTEN

Bij acrylaat producten met bredere vlakken en of rondingen die glad en glanzend moeten worden gepolijst wordt gebruikt gemaakt van de lappenpolijst machine. Bij deze methode wordt eerst een polijstpasta op de lappenschijf aangebracht waarna het te polijsten oppervlak door de roterende polijstlappen worden gepolijst.