FrezenPolijstenProfilerenLassenWarm vormenDraaienBuigenLijmenKanten3D printenLasersnijdenStansen HomeContact
CNC draaien van kunststoffen

CNC draaien van kunststoffen

Voor het produceren van seriewerk worden draaibanken gebruikt met een geautomatiseerde aanvoer van kunststof staven. Vink Techniek draait kunststof staven tot een maximale diameter van 80 mm; grotere diameters tot 280 mm worden in de klauw verwerkt. Qua capaciteit in zowel volume als productietijd kan deze afdeling de concurrentie tot aan de ‘spuitgiet breakeven grens’ zonder problemen aan.

CONVENTIONEEL DRAAIEN

Samen met de frees accommodatie heeft de met CNC machines en conventionele draaibanken uitgeruste draaierij een spilfunctie in de kunststof verspanende bewerkingstechnieken van VT. De conventionele draaibanken worden met name ingezet voor het vervaardigen van unieke onderdelen of kleine series en voor combinatiewerk opdrachten.

DRAAIEN VAN HARDPAPIER EN HARDWEEFSEL

Het draaien van thermohardende kunststoffen is in een aantal aspecten anders dan bij thermoplastische kunststoffen. Vink Techniek is voor het bewerken van thermohardende kunststoffen toegerust. Met name het verspanend bewerken van fenolformaldehyde (PF), beter bekend onder de uitvoeringen hardpapier (HAPA) en hardweefsel (HAWE), behoren al sinds jaar en dag tot het verspanend bewerkingsaanbod van Vink Techniek.