FrezenPolijstenProfilerenLassenWarm vormenDraaienBuigenLijmenKanten3D printenLasersnijdenStansen HomeContact
3 en 5 assig frezen van kunststoffen 3 en 5 assig frezen van kunststoffen

3 en 5 assig frezen van kunststoffen

De freesafdeling vormt het hart van de verspanende werkzaamheden bij Vink Techniek. Kunststof platen, staven en blokken krijgen hier de dimensies die door opdrachtgevers op tekening, via een model of digitaal worden aangeleverd. Een uitgebreid 3- en 5 assig CNC aangestuurd freesmachinepark voor elke opspanning inclusief vacuüm biedt een grote diversiteit freeswerk aan. De luchtgekoelde CNC machines van Vink Techniek zijn geprepareerd voor het frezen van uitsluitend kunststoffen.

VLAKBEDFREZEN VOOR GROOT PLAATMATERIAAL

Voor het frezen van grote kunststof platen heeft de verspanende afdeling van Vink Techniek een drietal vlakbed freesmachines ter beschikking. Dit resulteert in een enorme capaciteit op het gebied van contourfrezen, gatenboren en sleuvenfrezen. Het maximale bereik van de grootste bank is 6000x 1500x 280 mm. Wanneer de breedte van 1500 mm ontoereikend is kan een van de andere banken (3050x 2230x 35mm) uitkomst bieden. Voor servicewerk is er een vlakbed frees uitgerust met 2 frees spindels.

FREZEN VAN HARDPAPIER EN HARDWEEFSEL

Het frezen van thermohardende kunststoffen is in een aantal aspecten anders dan bij thermoplastische kunststoffen. Vink Techniek is voor het bewerken van thermohardende kunststoffen toegerust. Met name het verspanend bewerken van fenolformaldehyde (PF), beter bekend onder de uitvoeringen hardpapier (HAPA) en hardweefsel (HAWE), behoren al sinds jaar en dag tot het verspanend bewerkingsaanbod van Vink Techniek.